משולחנו של יו"ר העמותה: דברי סיכום הכנס הבינלאומי
לחברי העמותה, מטופלים ומטפלים בהפרעות אכילה ולכל קוראי האתר.
אנו שמחים לשתף אתכם ברשמים ומצגות מהכנס הבינלאומי בנושא שיטות טיפול בהפרעות אכילה –המוסכם והשנוי במחלוקת שהתקיים בין התאריכים ה: 5 – 4 בפברואר במלון רמדה בירושלים, ישראל. הכנס נפתח ביום לימודים שהתקיים ביום א´, ה – 3 לפברואר אחה"צ, בו הוצגו סדנאות בנושאים טיפוליים מגוונים בהפרעות אכילה, כולל טיפולים קוגניטיביים, דינמיים, משפחתיים, ותזונתיים. את יום הלימודים ארגנה ד"ר עינת צוברי.
הכנס עצמו נפתח בברכות של יו"ר העמותה והועדה המארגנת של הכנס שעשתה עבודה מצוינת: פרופ´ יעל לצר, פרופ´ דני שטיין וד"ר רחל בכנר.
חה"כ לשעבר, חברת כבוד בעמותה, הד"ר רחל אדטו פתחה בהרצאה על חבלי הלידה הקשים של החוק להגבלת משקל בתעשיית הדוגמנות, שתפס תאוצה כחוק פורץ דרך בעולם כולו.
בכנס השתתפו מרצים, מטפלים וחוקרים מכל העולם, ובתוכם גם שמונה מהמובילים בעולם בטיפול בהפרעות אכילה, שנתנו הרצאות מליאה מרתקות.
המרצים שהוזמנו במיוחד לכנס היו:
גב´ ג´ודי באנקר, מנהלת המרכז להפרעות אכילה במישיגן, ארה"ב ונשיאה לשעבר של האקדמיה להפרעות אכילה, שדיברה על המתח בין חוקרים לקלינאים, בין הנחיות מבוססות מחקר EBM לבין יישומים והנחיות קליניות, ועל ניסיון לנסח מודל יחסים חדש שיאפשר אינטגרציה בין ידע הנרכש במחקרים מבוקרים לבין ידע, ניסיון ותצפיות קליניות של מומחים בשטחים השונים.
פרופ´ רוז גייסט, פרופ´ לפדיאטריה ופסיכיאטריה באוניברסיטת טורונטו ובית החולים המרכזי:
Hospital for Sick Children דיברה על קבוצת אבחנות שעולה למודעות המטפלים רק בשנים האחרונות והיא הפרעות אכילה בגיל החביון עם סימפטומטולוגיה ופסיכופתולוגיה השונות במהותן מאלו של הפרעות האכילה הקלאסיות.
פרופ´ דבורה קצמן, פרופ´ לפדיאטריה באוניברסיטת טורונטו ובית החולים המרכזי: Hospital for Sick Children ונשיאה לשעבר של האקדמיה להפרעות אכילה דיברה על הפרעות במינרליזציה של העצם הקשורות באנורקסיה נרווזה ועל טיפולים אפשריים חדשים בנושא.
ד"ר ג´ים לוק, פרופ´ לפסיכיאטריה של הילד ופדיאטריה מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד הציג מחקרים חדשים על יעילותו של טיפול משפחתי בנערות הסובלות מאנורקסיה נרווזה.
ד"ר פיליפ מאהלר, מומחה ברפואה פנימית ומנהל מחלקה לטיפול אינטנסיבי באנורקסיה נרווזה הביא מניסיונו העשיר בטיפול בהזנה מחדש של חולות אנורקטיות במצבי רזון קיצוני.
פרופ´ אולריקה שמידט, ראש החוג להפרעות אכילה, קינג´ס קולג´, לונדון, הרצתה על האתגר בטיפול בנשים בוגרות הסובלות מאנורקסיה נרווזה, הטמון, בין היתר, בקושי בעיבוד רגשי והציגה טיפול המכוון לקושי זה.
ד"ר אריק ואן – פורט, מנהל קליני של המרכז להפרעות אכילה אורסולה, הולנד, פסיכולוג קליני ופסיכוטרפיסט, גם הוא נשיא לשעבר של האקדמיה להפרעות אכילה הציג דילמות אתיות בטיפול בהפרעות אכילה.
במהלך הכנס הוצגו סדנאות של האורחים מחו"ל ושל מרצים מהארץ, וכן שלל הצגות קצרות שנבחרו בקפידה ע"י הועדה המדעית של הכנס, ד"ר אריק הדס, ד"ר סילבנה פניג, ד"ר שירי שדה-שרביט, ד"ר ענת בורנשטיין ובעזרתה של גב´ עינם וינר.
לכנס הגיע מספר שיא של משתתפים, הכנס כולו היה מאורגן להפליא, נשא אופי בינלאומי והתקיים באווירה נעימה ומפרגנת של קהילת המטפלים בהפרעות אכילה.
תודה גדולה לכל העושים במלאכה.
ד"ר איציק וורגפט, יו"ר העמותה